• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • АНОНС! День Соборності та Свободи України

АНОНС! День Соборності та Свободи України

2013-01-22

/Files/images/12330821-z-nagodi-dnya-sobornosti-ta-svobodi-ukrayini-predstavniki-hmelnickoyi-ta-ternopilskoyi-oblastej-proveli-akciyu-zbruch-rika-ednannya.jpg

22 січня всі українці відзначають свято Соборності та Свободи України.

Нове свято своїм указом затвердив Президент України Віктор Янукович 30 грудня 2011 раніше 22 січня українці відзначали День Соборності на честь проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Століттями розірваний український народ визволився з неволі – Лівобережна Україна вийшла з Російської, а Правобережна – з Австоро-Угорської імперій – і возз’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі. 22 січня 1919 року на Софійській площі проголошено злуку УНР і ЗУНР.

«Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України — Галичина, Буковина, Закарпаття і придніпрянська Україна — в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу», — пролунало 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві.

22 січня 1990 року сотні тисяч українців узялися за руки, утворивши “живий ланцюг” від Києва до Львова, на згадку про проголошення Акту Соборності.

З нагоди свята в клубах за місцем проживання заплановано проведення пізнавально-розважальної програми "Я люблю Україну!":

- Клуб "Червоні вітрила" (спільний захід клубів "Червоні вітрила", "Юніор", "Десна") 22 січня о 15.00;

- Клуб "Ровесник" 22 січня о 15.30;

- Клуб "Клуб ім. Ю.О. Гагаріна" (спільний захід клубів "Клуб ім. Ю.О. Гагаріна", "Інтелект", "Щит княжого міста") 23 січня о 16.00;

- Клуб "Камертон" (спільний захід клубів "Камертон" та "Джерельце") 23 січня о 15.00;

- Клуб "Україна" (спільний захід клубів "Україна", "Чайка", "Мушкетер") 24 січня о 16.00;

- Клуб "Юність" (спільний захід клубів "Юність", "Фортуна", "Берегиня") 24 січня о 15.00;

- Відділ соціально-профілактичної роботи 31 січня о 18.00.

Вітаємо зі святом та запрошуємо всіх бажаючих відвідати клуби за місцем проживання!

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi