Семінар для педагогів-організаторів

2017-02-28

/Files/images/Сем інклюзія1.jpg

У лютому організовано та проведено черговий семінар для педагогів-організаторів КЗ «ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради. Цього разу він був присвячений інклюзії в освіті.

Під час семінару психолог Центру надала педагогам-організаторам конкретні рекомендації стосовно того, як вони можуть покращити свої комунікативні навички для спілкування з вихованцями з різними порушеннями здоров’я (слуху, зору, опорно-рухового апарату та ін.).

Також було наголошено, що інклюзивний підхід – створення таких умов, за яких усі вихованці мають однаковий доступ до освіти,у тому числі діти з особливими освітніми потребами; водночас, усі вихованці мають можливість отримати досвід, знання, які сприяють подоланню упереджень й дискримінації та сприяють формуванню позитивного ставлення до тих, хто «відрізняється».

Інклюзивна освіта визнає, що всі діти можуть повноцінно навчатися, а їх відмінні особливості гідні поваги та є джерелом навчального досвіду для усіх учасників навчально-виховного процесу.

Кiлькiсть переглядiв: 322

Коментарi