Мій вибір - життя

2015-12-02

/Files/Безымянный.jpg

Описание: Описание: http://stat8.blog.ru/lr/0d307b705eab8c38818b483b241f489b2 грудня в клубі «Юність» відбулась лекція-гра до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Оскільки за оцінками експертів тільки 24% підлітків мають правильні знання про шляхи передачі ВІЛ, а рекомендований показник - 95% обізнаності серед молоді, метою цієї зустрічі було виявити існуючі знання в учнів про проблеми ВІЛ/СНІДу в світі та в України, доповнити ці знання та закріпити іх, підкреслити необхідність почуття відповідальності за власну поведінку та ведення здорового способу життя.

На початку бесіди звернули увагу на швидкість розповсюдження епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні, змінення напрямків шляхів передачі інфекції та необхідність в зв’язку з цим переглянути шляхи захисту від інфекції. Розглянули версії виникнення цього небезпечного інфекційного захворювання та поміркували про їх реальність. Особливу увагу приділили ризиковим ситуаціям обробки відкритих ран та уколів шприцами, обговорили що робити в таких випадках. А також дізналися про правові шляхи захисту себе. Зустріч була дуже жвавою, питання обговорювались хвилюючі та зовсім не дитячі. Але вона показала, що діти дуже відповідально ставляться і до існуючої небезпеки і, як наслідок, до свого здоров’я.

Наприкінці зустрічі діти з задоволенням прийняли участь у тематичній грі «Ризик зараження». Тим більше, що це було змагання між двома командами. Метою гри було закріпити знання учнів, виявити прогалини в знаннях окремих учасників гри, та обговорити найбільш спірні питання після гри, якщо б вони виникли. Всі учасники одностайно визначили, що здоров’я людини залежить від соціальних умов, зовнішніх чинників, впливу шкідливих звичок. Обґрунтовували необхідність дбайливого та бережливого ставлення до свого здоров’я, сприяння формуванню навичок здорового способу життя.

Педагог-організатор

клубу «Юність»

Пелих В.В.

Кiлькiсть переглядiв: 287

Коментарi