Святкуємо День Перемоги

2012-05-09

/Files/images/59.jpg

В українському законодавстві День Перемоги визначається як день «торжества безсмертного подвигу народу — переможця над фашизмом, всенародної пам'яті про його боротьбу за свободу і незалежність Батьківщини». І хоч минуло багато десятиліть, для кожної української родини День Перемоги є одним із найбільших свят року. День Перемоги - це священне свято, що сповнене почуттями щирої вдячності, радості перемоги, скорботи за мільйонами загиблих, гордості за свій народ, патріотизму.

В «Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» велику увагу приділяють національно-патріотичному вихованню.

Комплекс заходів до Дня Перемоги, що проходить у клубах за місцем проживання, є одним із найбільших та найважливіших у навчальному році. Відзначення цього великого дня почалося 4 травня у відділі соціально-профілактичної роботи екскурсією до воєнно-історичного музею. 5 травня відбулося два виховні заходи - година спілкування на тему: «Чернігівщина пам’ятає своїх Героїв» в клубі «Берегиня» та кіно-клуб з переглядом фільму «Ріка нашої пам’яті» в клубі «Мушкетер». В ці ж дні в клубах «Чайка», «Джерельце», «Юність» пройшли майстерні з виготовлення листівок до Дня Перемоги. Діти змогли створити власними руками святкові листівки, щоб згодом подарувати їх ветеранам. Змагання зі стрільби присвячені Дню Перемоги в клубі «Щит княжого міста» пройшли 7 травня. Діти мали можливість не лише проявити свої здібності, але й дізнатися про хронологію основних подій ВВВ, зустрітися з ветераном та послухати його розповідь про ті нелегкі часи. Того самого дня в клубі «Камертон» пройшла пізнавально-конкурсна програма до Дня Перемоги. Під час неї діти дізналися багато нового, а також змогли взяти участь у конкурсі малюнків.

8 травня в клубах за місцем проживання відбулися наступні заходи: змагання з силового багатоборства в клубі «Червоні вітрила», виховний захід «Іде солдат по вулиці...» (дослідження історії вулиць, прилеглих до клубу, де проживали Герої ВВВ) в клубі «Джерельце», виховний захід до Дня Перемоги (зустріч з ветераном ВВВ) в клубі Щит княжого міста», виховний захід «Пам'ять живе» у відділі соціально-профілактичної роботи. Під час цих заходів діти ознайомилися з історією ВВВ, взяли участь у вікторинах, обговорили художні фільми про війну, поспілкувалися з ветеранами.

Та святкування не закінчується. Протягом всього святкового тижня діє виставка художньої літератури «Уклін живим – загиблим слава» в клубі «Інтелект» та проходять тематичні літературні читання в клубі «Ровесник». 10 травня проведено виховний захід «Священне слово «Перемога» в клубі «Україна», а 12 травня відбудеться «Урок пам’яті» в клубі «Фортуна». Запрошуємо всіх долучитися до святкування Великої Перемоги в клубах за місцем проживання!

Кiлькiсть переглядiв: 154

Коментарi