Проект "Жили-були книжки"

2015-05-06

/Files/images/J6hw6T0ffsQ.jpg

В квітні цього року в Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання відбувся новий проект "Жили-були книжки". А присвячений він був Міжнародному дню дитячої книги, який відзначають 2 квітня - в день народження видатного казкаря Г.-Х. Андерсена. По всім клубам за місцем проживання пройшли цікаві пізнавальні та творчі заходи у співпраці з філіями дитячих бібліотек в різних мікрорайонах міста. Докладніше про основні з них.
В дитячій бібліотеці, що знаходиться в районі вул. Червоногвардійської з самого ранку були святкові приготування. Адже бібліотекарі чекали друзів - три клуби за місцем проживання - клуби "Берегиня", "Джерельце" та "Камертон". І ось з обіду бібліотеку почали заповнювати вихованці. Всі напочатку хвилювалися - і діти, і педагоги-організатори, і бібліотекарі. Та все пройшло гарно. Спочатку діти взяли участь у конкурсі читців улюбленого вірша, потім розповіли про свої улюблені книжки, а далі на всіх чекав цікавий квест. Завдання квесту команди виконували із захопленням, намагаючих обігнати суперників. У підсумку перемогу отримала команда клубу "Джерельце" за що була відзначена оваціями та грамотою.
Ще один захід "Жили-були книжки" пройшов у мікрорайоні Ст. Подусівка. Його організаторами стали клуб "Ровесник" та філія дитячої бібліотеки мікрорайону. Діти успішно відповідали на питання вікторини про дитячі книжки, брали участь у бесіді про те, як відремонтувати пошкоджену книжку, розповідали про свої улюблені книжки. В результаті всі залишилися задоволеними.
Проект відбувся і у районі вул. Рокосовського. Участь у ньому взяли клуби "Юність", "Фортуна", відділ соціально-профілактичної роботи та філія дитячої бібліотеки мікрорайону. Діти із захопленням пройшли книжковий квест, а бібліотекарі розповіли про нові дитячі книжки, організували книжкову виставку. Доречі, старші вихованці активно допомагали в організації та проведенні заходу для молодших дітей.
Клуб "Мушкетер" та його педагог-організатор зіграли провідну роль в проведенні проекту "Жили-були книжки" в центральному мікрорайоні міста. До нього приєдналися клуби "Десна", "Червоні вітрила", "Юніор", і звичайно, дитяча бібліотека району. Розпочалося все з шикування команд книжкового квесту, де всі отримали завдання та розійшлися по станціям. А перед оголошенням результатів змагання, бібліотекар розповіла цікаві факти про дитячі книжки, познайомила дітей з таким новим поняттям як "посткросінг" (безкоштовний обмін книжками) та дала можливість безпосередньо взяти участь у ньому. А перемогу отримала команда клубу "Червоні вітрила", де були найбільш начитані дівчата.
Цікаво пройшла і екскурсії в шкільну бібліотеку школи №2 вихованців клубу "Чайка". Ще одна екскурсія в бібліотеку була запланована клубами "Інтелект", "Клуб ім. Ю.О. Гагаріна" та "Щит княжого міста".

За підсумками нового проекту "Жили-були книжки" можна з впевненістю стверджувати, що він пройшов вдало. Діти актуалізували старі та отримали нові знання про дитячі книжки, їх героїв та авторів. Сподіваємося, що подібні пізнавальні заходи у співпраці з дитячими бібліотеками міста стануть традицією в Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання.

Кiлькiсть переглядiв: 228

Коментарi