• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч з ліквідатором аварії на ЧАЕС в клубі «Мушкетер»

Зустріч з ліквідатором аварії на ЧАЕС в клубі «Мушкетер»

2015-04-23

/Files/images/Центр/23103897.jpg

26 квітня 2015 року Україна відзначає 29-ту річницю сумної події, яка пройшла чорною смугою не лише через історію нашої держави, а й змінила життя мільйонів людей в усьому світі. Чорнобильська катастрофа змусила задуматись над тим, що людина повинна в кожний момент свого життя брати на себе відповідальність за наслідки своєї діяльності і розуміти всю важливість того чи іншого вчинку, винаходу тощо.

22 квітня, напередодні трагедії, відбулась зустріч вихованців клубу «Мушкетер» з учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - Самсоненком Анатолієм Михайловичем.

Анатолій Михайлович охоче поділився з дітьми своїми спогадами. Майже три десятиліття минуло з того часу, та в його пам’яті не стерлися картини побаченого і пережитого в 30-кілометровій зоні відчуження. Невидимий ворог не мав ні кольору, ні запаху і навіть повітря здавалося чистим. А ворог убивав молодих хлопців, калічив, відбирав здоров’я. У результаті аварії стався викид величезної кількості радіоактивних речовин з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслись на великі відстані.

Діти уважно слухали розповідь ліквідатора аварії на ЧАЕС. Вони зрозуміли, що такі люди, як Анатолій Михайлович, виконували свій обов’язок не лише перед країною, а й перед людьми взагалі. Молодь мала можливість отримати відповіді на питання, які виникали під час бесіди. Зустріч пройшла в теплій, не вимушеній обстановці. В кінці зустрічі педагог-організатор та вихованці клубу подякували Анатолію Михайловичу за розповідь і за мужність.

Кiлькiсть переглядiв: 403

Коментарi