Зустріч з кінологічною службою

2015-04-20

/Files/images/Fcvx6hXd0XQ.jpg

Зустріч вихованців клубів за місцем проживання з представниками кінологічного центру

2014-2015 навчальний рік в Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання знаменується масштабною зміною звичного переліку загальних заходів Центру, їх форм та форматів.

Захід, на якому вихованці клубів мали б змогу безпосередньо познайомитись з діяльністю кінологічної служби, побачити методи її роботи та вміння службових собак, планувалася методичною службою Центру з самого початку цього навчального року. Він відбувся за планом в рамках масштабного «Фестивалю професій», що проходить у клубах Центру протягом весни 2015р.

Зустріч з представниками кінологічного центру при УМВС в Чернігівській області стала можливою завдяки плідній співпраці Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання Чернігівської міської ради та Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Чернігівській області.

Захід відбувся 17 квітня 2015 року на мальовничій галявині набережної р.Стрижня, що поблизу Красного мосту та Палацу урочистих подій. Гарна весняна погода цього дня дозволила активу, більш як 120 вихованців з 16-ти дитячо-підліткових клубів, не тільки прогулятися рідним містом та поспілкуватись з друзями, а й з корисно та змістовно провести своє дозвілля.

Саме такі заходи, дають дітям змогу наочно на практиці одночасно і познайомитися з роботою спеціалістів різних напрямків, і якісно та цікаво провести свій вільний час, і, можливо, визначитися зі своєю майбутньою професією.

Розпочався захід з невеликої та не дуже складної інтелектуальної гри під відкритим небом. Тематична вікторина містила запитання по темі кінології та собак. Місця за вікторин перемогу у вікторині розподілилися наступним чином: клуб «Чайка» - ІІІ місце, «Десна» - ІІ та І-ше місце – клуб «Фортуна». А поки вихованці клубів змагалися в своїй обізнаності з вищезазначеної теми, представники обласного кінологічного центру змогли повністю підготувати галявину для якнайкращої інтерактивної демонстрації навичок та умінь, якими бездоганно володіють їх підопічні службові тварини.

Честь представляти цього дня кінологічний центр випала одній з найкращих – 10-річній німецькій вівчарці Вільні. Доречи, собака вже двічі була в зоні АТО, де виконувала конкретні бойові завдання.
Вільна показала гарний приклад вихованості, доброти до дітей, чемності разом з безмірною відданістю, фізичною силою і відвагою, навіть в ситуаціях де їй приходиться мати справу зі злочинцями з вогнепальною зброєю.

«Кращий друг людини» показала себе у всій красі. Найкращий вишкіл, чітке виконання наказів керівника, бездоганна пошукова робота та захист об’єкта, супровід та захист людини, знешкодження умовного злочинця та багато іншого. Вихованці клубів були в однаковому захваті і від прикладу пошуку собакою за запахом загубленого мобільного та визначення хазяїна предмету, і від демонстрації затримання собакою в умовно-змодельованій ситуації «злочинця», що поцупив сумочку у дівчинки.

Спеціалісти та підопічні кінологічного центру кожного дня виконують конкретні службові задачі, допомагають у вирішенні складних пошукових завдань. Спеціально навчені собаки постійно вирішують питання, з якими людина не змогла б впоратися без їх допомоги.

Педагогічний колектив та вихованці міських дитячих клубів за місцем проживання вдячні Навчально-методичному центру ЦЗ та БЖД за постійну плідну співпрацю, а також бажають усіляких успіхів кінологічному центру при УМВС в Чернігівській області в їх нелегкій, але дуже важливій роботі.

/Files/images/knologi/ZTSFxX18t6Y.jpg/Files/images/knologi/yan_TCRDo94.jpg/Files/images/knologi/XJDIqlt-9_E.jpg/Files/images/knologi/WzNffOHPwvE.jpg/Files/images/knologi/HmJMx49HQO8.jpg/Files/images/knologi/ryz0oPjtREo.jpg/Files/images/knologi/KkevpjFBjGY.jpg/Files/images/knologi/JBu3e4_3PSQ.jpg/Files/images/knologi/i3_D05U_2SQ.jpg/Files/images/knologi/EF4k85b4BSw.jpg/Files/images/knologi/Fg7C_iQe2kU.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 248

Коментарi