• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Заходи до 26-х роковин Чорнобильської катастрофи

Заходи до 26-х роковин Чорнобильської катастрофи

2012-04-26

/Files/images/PICT3355.JPG

До 26-х роковин Чорнобильської катастрофи в "Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання" відбувся комплекс заходів. Основними з них були:

- Вихованці клубів прийняли участь в мітингу-реквіємі, що відбувся 26 квітня в Чернігові біля пам’ятного знаку „Героям Чорнобиля”. У заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та представники громадськості. Учасники мітингу поклали квіти та вшанували пам'ять загиблих і померлих ліквідаторів хвилиною мовчання.

- Зустрічі з ліквідаторами аварії на ЧАЕС. Під час зустрічей вихованці мали змогу поспілкуватися з ліквідаторами аварії, почути про хронологію подій тих днів, наслідки аварії з "перших вуст", ознайомитися з фотоматеріалами.

- Виховні заходи (бесіди-презентації, уроки пам`яті, перегляди фільму про аварію). Метою заходів було ознайомити дітей з подіями на Чорнобильській АЕС, наслідками трагедії, вшанувати пам'ять загиблих жертв аварії.

В заходах активно прийняли участь клуби "Мушкетер", "Щит княжого міста", "Чайка", "Камертон", "Юність", "Джерельце", відділу соціально-профілактичної роботи.

На сьогодні в обласному центрі проживає понад 8 тисяч осіб, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, в тому числі майже 3 тисячі безпосередніх ліквідаторів її наслідків, а також понад 300 сімей, що з цієї причини втратили годувальника.

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi