Ляльковий театр в клубі "Камертон"

2015-04-06

Логотип

Позаду весняні канікули, той час коли діти відпочивають, отримують задоволення від спілкування. Але є моменти, коли дитині нічим зайнятися, якщо у нього немає братів і сестер, а батьки постійно зайняті. Іноді дитині набридає малювати і грати в настільні ігри, навіть ігротеки та естафети не приносять задоволення. Що ж робити?

Що нового придумати педагогу-організатору? Є одна цікава ідея, яку ми з дітьми реалізували в клубі "Камертон". Наближався відповідальний захід. Потрібно було придумати театралізований стем. Як зробити завдання цікавим?

Ляльковий театр - це веселе заняття для дітей, яким хочеться спробувати себе в новому виді діяльність.

Чому саме ляльковий театр?

Якщо є різноманітність персонажів, то за цікавою ідеєю справа не стане. Ляльки на руку сприяють розвитку мовлення дитини (мова стає образніша, виразніша), словниковий запас стає багатшим.

І хоча змусити ляльку-рукавичку правдоподібно рухатися й поводитися відповідно до сюжету казки складно, зате це дуже цікаво і корисно. Адже крім розвитку мовлення, у такій грі дитина вчиться словами і жестами виражати різні емоції і настрої, робота з ляльками на руку вимагає точності рухів, гнучкості пальців, концентрації уваги, залишаючи при цьому простір для самостійного фантазування. У будь-якому віці дітям цікаво зображати голосом і рухами різних героїв.

У ляльковому театрі може взяти участь від 3 до 5 дітей. А глядачів можна зібрати в кілька разів більше. Можна поставити відомі всім казки, а можна придумати і свою. Діти не соромляться виступати, за ширмою їх не видно.

Ляльковий театр принiс дітям багато радості, сміху та розваги. Вони підготували сценку разом з педагогом і отримали задоволення від виступу. Адже це можливість розкрити свій талант імпровізації.

Педагог-організатор клубу "Камертон"

Кiлькiсть переглядiв: 209

Коментарi