• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Військово-патріотичне виховання в клубі "Щит княжого міста"

Військово-патріотичне виховання в клубі "Щит княжого міста"

2015-03-24

/Files/images/81758329970762.jpg

Клуб "Щит княжого міста" вже багато років діє в самому центрі міста Чернігова. Він входиь до складу Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання та працює згідно затверджного плану роботи протяго начального року та частково в канікулярний період. Роботу в клубі проводить педагог-організатор з великим стажем виховної клубної роботи - Самсоненко Анатолій Михайлович.

Пріоритетним напрямком діяльності клубу за місцем проживання "Щит княжого міста" є військово-патріотичнє виховання. Основною метою клубу є формування національної свідомості у вихованців, виховання патріотичних почутів (любові до Батьківщини, почуття обов`язку тощо), підготовка молодого покоління до військової служби, збереження та зміцнення духовного та фізичного здоров`я підлітків, залучення їх до здорового способу життя.

Робота клубу "Щит княжого міста" ведеться за наступними напрямками:

- участь вихованців у активному та змістовному дозвіллі в позаурочний час;


- фізичне вдосконалення вихованців, виховання вольових якостей, формування активної життєвої позиції засобами фізичної культури та спорту;


- формування соціально зрілої особистості - громадянина України на принципах загальнолюдської моралі;

- формування здорого способу життя, профілактика ризикованої поведінки.

В клубі здійснюється військово-патріотичне виховання з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей вихованців. Військово-патріотичне виховання в клубі відбувається у взаємозв’язку з іншими основними ланками навчально-виховної роботи.

Значна увага в клубі приділяється виховній роботі. Часто проходять зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, Афганістану, військовослужбовцями, ліквідаторами Чорнобильської аварії, які в бесідах з вихованцями, розповідають про труднощі військової служби та підготовку до неї, моральні аспекти служби.

В клубі постійно проводяться профілактичні бесіди про шкідливість тютюнопаління, вживання спиртних напоїв, про боротьбу зі СНІДом та наркоманією, ризиковану поведінку на вулиці, в соціумі.

Діти мають змогу займатися удосконаленням своєї загальної фізичної підготовки. З цією метою педагог-органзатор клубу постійно інструктує вихованців щодо фізичних вправ (правильність виконання, правил безпеки тощо). Також діти, що відвідують клуб, можуть оволодіти навичками стрільби. В клубі діє тир, постійно проводяться змагання зі стрільби.

Результатом військово-патріотичного виховання в клубі можна вважати:

- виховання у молоді свідомого виконання свого громадянського обов’язку, вірності Україні;

- формування духовної і психологічної готовності майбутніх захисників захищати Українську державу;

- підвищення престижості військової служби серед молоді;

- формування у вихованців мотивації до оволодіння військовими знаннями, високого рівня фізичної підготовки та витривалості;

- розвиток загальнолюдських цінностей, національної гордості, морально-психологічних якостей громадянина-патріота;

- добрий та високий рівень загальної фізичної підготовки вихованців тощо.

Важливість необхідності функціонування військово-патріотичних клубів за місцем проживання важко переоцінити, зважаючи на сучасні реаліїях України. Клуб "Щит княжого міста", безперечно, виконує свою важливу роль у формування свідомої молоді міста Чернігова.

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi