УВАГА! Творчий проект "Жили-були"

2015-03-19

/Files/images/J6hw6T0ffsQ.jpg

УВАГА! УВАГА! УВАГА!

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

В квітні в клубах за місцем проживання буде проходити творчий проект "Жили-були" присвячений Дню дитячої книги. Всі клуби візьмуть в ньому активну участь. До реалізації проекту буде залучено бібліотеки, що постійно співпрацюють з клубами за місцем проживання.

Головна мета проекту - організувати свято дитячої книги, сформувати у дітей інтерес до читання, сприяти вихованню шанобливого ставлення до книг.

Продовж квітня в різних мікрорайонах міста пройде низка таких свят. Що ж цікавого діти побачать на святі?

По-перше, вихованці клубів зможуть прийняти участь у буккросигу (безкоштовним вільним обміном дитячих книг). Мету буккросингу формулюють по-різному: популяризація ідеї читання і перетворення світу на бібліотеку, практика налагодження нових соціальних зв’язків, створення нового інтелектуального прошарку суспільства тощо. Ми ж ставимо перед собою мету - надати можливість вихованцям прочитати ту книгу, яку давно мріяв та поділитися своєю улюбленою книгою з іншим. Для книг в клубах будуть організовані спеціальні місця, де можна буде залишити свою книгу. Безпосередньо під час проведення заходу діти зможуть здійснити обмін (назавжди чи на певний час - за домовленністю).

По-друге, під час свята заплановане написання спільної казки. Діти будуть поділені на групи. Їх завданням буде створити за обмежений проміжок часу невелику главу книги про головного героя (хто він - діти дізнаються безпосередньо на заході). Потім всі ці глави складуться в одну дитячу книгу, будуть проілюстровані та вийдуть Інтернет-виданням.

По-третє, планується проведення літературного квесту на основі дитячих казок. Квест - це спортивно-інтелектуальна гра, де розвязуючи логічні завдання діти змагаються один з одним за перемогу.

І наостанок кожен зможе навчитися як "лікувати" книги, які вже втратили належний зовнішній вигляд.

Тож, обіцяємо, буде цікаво! Читаймо, бо ми того варті!:)

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi