• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Волонтери-спеціалісти в клубі "Десна"

Волонтери-спеціалісти в клубі "Десна"

2015-03-10

/Files/images/IMG_4133.JPG

В центрі роботи з ідтьми та молоддю за місцем проживання функціонує дитячий клуб "Десна". Клуб має спортивний напрямок, хоча активно долучається і до гуманітарного. Протягом 28 років в клубі проходять різнопланові заняття: загальна фізична підготовка, вільна боротьба, атлетизм, футбол, бокс, бойове самбо, настільний теніс, дартс, шашки та шахи. Також в клубі організовуються святково-розважальні та виховні заходи.

У зв`язку з великою кількістю дітей та різноманітністю занять існує гостра необхідність в залученні волонтерів-спеціалістів до роботи клубу.

На даний момент в клубі "Десна" є декілька таких спеціалістів, що працюють в різних напрямках.

Багаторічний досвід роботи в клубі показує, що для ефективної роботи з дітьми та наповненості клубу, необідно залучати волонтерів-спеціалістів. Це є запорукою залучення великої кількості дітей та різноплановості занять в клубі. Педагогу-організатору важко охопити такий об`єм роботи самостійно. Крім того, організація змістовного дозвілля в клубі за місцем проживання потребує системності.

Волонтерів-спеціалістів можна залучати як на окремому заході, так і до щоденної роботи клубу. Для організації постійної роботи волонтерів в клубі ефективним є їх систематичне залучення в конкретні дні та години.

Наприклад, кожного вівторка та четвегв о 16.00 в клубі "Десна" проходить товариська гра з міні-футболу, яку організовують волонтери. Участь в грі беруть діти та підлітки, що відвідують клуб. Вихованці звикли приходити на ігри та з нетерпінням чекають їх. Запорукою успіху є те, що протягом 25 років в ці дні та години гра проводиться систематично. Важливо, що і педагог-організатор, і волонтери-спеціалісти (вже дорослі колишні вихованці, що досягли значних успіхів в спорті) також грають з дітьми, показуючи їм власний приклад. У дітей з`являється інтерес до занять спортом, вони входять в систему, звикаючи до неї та приводять нових вихованців. Діти починають вчитися грати, в них вдосконалюється техніка та тактика гри, їх вільний час зайнятий корисною справою, вони ростуть та бачать прогрес у своїх досягненнях. І тоді в них з`являється мотивація до занять фізкультурою та спортом. В процесі цих занять формуються діти - фанати справи. Вони і можуть замінити волонтерів у майбутньому.

Таким чином відувається підготовка та залучення волонтерів і в інших напрямках роботи клубу. Це - атлетична гімнастика, загальна фізична підготовка, шашки, дартс тощо. Робота об`єднання проводиться під наглядом педагога-організатора, але дуже важливо, щоб волонтери, що організовують об`єднання за інтересами спортивного спрямування мали спеціальну освіту та підготовку.

Педаго-організатор та волонтери-спеціалісти мають постійно самі вдосконалюватися фізично, методично, морально, духовно. Тим самим бути прикладом для вихованців.

Кiлькiсть переглядiв: 212

Коментарi