Кулінарні шедеври від ВСПР

2015-03-09

/Files/images/Центр/IMG_2163.jpg

Торти, цукерки, печиво... Що може бути смачніше за ці слова. Хіба що солодощі, які ви зробили власними руками. Кожен погодиться, що дуже здорово піднести своїм друзям або рідним солодкий подарунок, зроблений з любов'ю своїми руками. Зробити такий приємний подарунок дуже просто. І в цьому на власному досвіді змогли переконатись вихованці відділу соціально-профілактичної роботи з дітьми на кулінарних майстер-класах.

Проста, але просто казкова прикраса для тортів, печива, пряників – айсінг. Айсінг – це глазур, якою можна малювати білими або кольоровими лініями. І саме з цією технікою вихованці відділу познайомились напередодні Дня всіх закоханих.

Айсінгом називають білково-цукрову масу, з якої виготовляють об’ємні прикраси для кондитерських виробів. Здається неймовірним, але з простої суміші білка з цукром можна виготовити справжні шедеври, і навіть найпростішу випічку зробити неймовірно привабливою. Недарма ж англійською назва цієї глазурі royal icing – королівська глазур.

Королівська глазур здавна вважається класичною обробкою англійських весільних тортів, тортів на хрестини та іншої подарункової і парадної випічки. Рецепт королівської глазурі прийшов до нас з Англії. Королівською глазур'ю прикрашали класичні англійські торти. Якщо бути точніше назва королівський «royal» глазур отримала за часів правління королеви Вікторії, після того, як на її замовлення було виконано весільний торт. Франкателлі, головний кухар королеви, опублікував в 1864 році книгу. У цій книзі був описаний рецепт приготування глазурі з використанням цукру, білків і лимонного соку. Це говорить про те, що рецепт глазурі існував вже кілька століть тому.

Тож на цьому майстер-класі всі змогли приготувати справжні королівські солодкі подарунки.

Свої кулінарні здібності вихованці ВСПР змогли проявити на ще одному майстер-класі присвяченому Міжнародному жіночому дню. Цього разу вони вчились готувати торт.

Ось такі солодкі подарунки навчились робити власними руками вихованці ВСПР на кулінарних майстер-класах. Вчитись готувати – не лише корисне, а й захоплююче заняття, особливо, якщо займатись ним у веселій дружній компанії.

Та це ще не кінець! Майстер-класи з виготовлення різноманітних кулінарних шедеврів продовжуються. Адже вони цікаві, корисні та смачні! Тож завітай до ВСПР за новими кулінарними вміннями!

Кiлькiсть переглядiв: 272

Коментарi