Конкурс малюнку "Кольорові олівці"

2015-02-13

Home

В ЦЕНТРІ РОБОТИ З ДІТЬМИ ТА МОЛОДДЮ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ У САМОМУ РОЗПАЛІ КОНКУРС МАЛЮНКІВ "КОЛЬОРОВІ ОЛІВЦІ". ЯКЩО ТИ Є ВИХОВАНЦЕМ БУДЬ_ЯКОГО КЛУБУ ТО ТЕЖ МОЖЕШ ВЗЯТИ УЧАСТЬ! ПОДРОБИЦІ НИЖЧЕ У ПОЛОЖЕНІ ПРО КОНКУРС!

ПОЛОЖЕННЯ

про І конкурс малюнків серед вихованців клубів за місцем проживання

«Кольорові олівці»

1. Загальні положення.

1.1. Організатором конкурсу є комунальний заклад «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради (далі по тексту Центр).

1.2. Положення про щорічний конкурс малюнків серед вихованців клубів за місцем проживання (далі по тексту — Конкурс), розроблено методистом Центром К. О. Соломко та затверджено директором Центру В.В. Давидовим.

1.3. Організація і проведення Конкурсу будується на принципах загальнодоступності, пріоритету, загальнолюдських цінностей, вільного творчого розвитку дитячої особистості, захисту прав та інтересів учасників Конкурсу.

1.4. Для роботи з організації та проведення Конкурсу безпосередньо залучаються педагоги-організатори клубів за місцем проживання Центру.

1.5. Основна організаційна робота з проведення конкурсу покладена на методичну службу Центру (відповідальний методист Центру Соломко К.О.).

1.6. Рішення щодо участі запропонованих робіт у Конкурсі та вибір переможців покладається на журі конкурсу.

1.7. Повне офіційне найменування Конкурсу: конкурс малюнків серед вихованців клубів за місцем проживання «Кольорові олівці».

1.8. Місцезнаходження організаторів Конкурсу — 14037, місто Чернігів, вул. 50 років ВЛКСМ, буд. 13-а, клуб «Прометей», тел. (04622) 53431.

1.9. Інтернет-сайт, що відсвітлює події Конкурсу в Інтернет: http://dozvillya.edukit.cn.ua.

2. Цілі і порядок проведення Конкурсу.

2.1. Конкурс організовується і проводиться методичною службою Центру. Роботи оцінюються журі Конкурсу.

2.2. Мета Конкурсу:

2.2.1. Естетичне виховання дітей.

2.2.2. Залучення дітей до заняття художньою творчістю.

2.2.3. Розвиток творчих здібностей дітей.

2.3. Завдання Конкурсу:

2.3.1. Сприяння розкриттю творчих здібностей вихованців клубів за місцем проживання.

2.3.2. Виявлення творчих та талановитих вихованців.

2.3.2. Забезпечення участі в Конкурсі якнабільшого числа вихованців клубів за місцем проживання.

2.3.3. Розміщення найкращих робіт переможців і учасників Конкурсу у мережі Інтернет.

2.4. Конкурс проводиться під загальною темою "Подих весни"

Конкурсні роботи можуть приймати участь у 4 номінаціях (кожна робота в одній з номінацій). Конкурсні номінації: "Квітковий вернісаж" (малюнки з весняними квітами, природою), "Весняні улюбленці" (малюнки з тваринами), "Святкова весна" (малюнки з сюжетами, що пов`язані з весняними святами), "Весна оригінальна" (малюнки на оригінальні всеняні сюжети).

2.5. При достатній кількості робіт, що виконані педагогами-організаторами Центру, за рішенням журі можливо введення додаткової номінації.

2.6. Заявкою на участь у конкурсі вважається передача належним чином оформленого малюнку з усіма необхідними даними про вихованця та роботи від педагога-організатора клубу до методичної служби Центру.

2.7. Конкурс має декілька етапів:

2.7.1. Підготовчий (оголошення теми та номінацій, а також виконання робіт локально в клубах за місцем проживання під організаційним контролем педагогів-організаторів клубів).

2.7.2. Конкурсний (передача малюнків на оцінку до журі).

2.7.3. Виставка малюнків (організація виставки кращих малюнків).

2.7.4. Нагородження переможців (проведення заходу з метою нагородження переможців Конкурсу).

3. Загальні побажання до робіт, представлених на Конкурс.

3.1. Малюнки повинні бути виконані вихованцем самостійно.

3.2. Малюнок обов’язково повинен мати наступні дані: прізвище та ім’я, вік виконавця; назву клубу, в якому займається вихованець; назву малюнку; номінацію, в якій представлений малюнок.

3.3. Малюнки можуть бути виконані на будь-якому матеріалі (папір для акварелі, ватман, картон, полотно і так далі) і виконані в будь-якій техніці малювання (гуаш, акварель, туш, кольорові олівці, крейда і так далі).

3.4. Представлені на Конкурс роботи повинні бути не менше формату А4 (210х290).

3.5. Малюнки повинні мати охайний вигляд, бути оформлені відповідно до загальноприйнятих естетичних норм.

3.5. Тему малюнків встановлює методична служба Центру за один місяць до початку Конкурсу.

3.6. Кількість робіт представлених на Конкурс від одного клубу необмежена.

3.7. Журі конкурсу може прийняти рішення про недопущення малюнку на Конкурс у зв’язку з його невідповідністю вимогам Конкурсу.

4. Термін проведення конкурсу.

4.1. Термін проведення конкурсу у 2015 році: з 4 лютого по 18 березня 2015 року.

4.2. Прийом Конкурсних робіт починається з 18 лютого та закінчується 27 лютого.

4.3. Робота журі Конкурсу за оцінкою робіт учасників Конкурсу проводиться з 2 по 3 березня.

4.4. Організація виставки кращих робіт учасників Конкурсу з 4 по 18 березня.

4.5. Проведення заходу з метою нагородження переможців – до 18 березня (після оцінки конкурсних робіт журі).

4.6. Розміщення на сайті в Інтернеті робіт учасників Конкурсу і звіту про проведення Конкурсу до 18 березня.

5. Робота журі конкурсу

5.1. Склад журі Конкурсу визначений в додатку №1 цього положення. Члени журі запрошуються виходячи з їх професійних можливостей та на добровільній основі. До складу журі Конкурсу входять організатори та запрошені спеціалісти (особи, що мають педагогічну освіту, особи пов’язані з позашкільною освітою та неформальною освітою дітей та молоді).

5.2. Журі організовує проведення Конкурсу, оцінює конкурсні роботи і визначає переможця, відповідно до механізму голосування, зазначеного в Положенні.

5.3. Голосування проводиться кожним членом журі індивідуально в кожній окремій номінації зважаючи на вік учасника та за такими критеріями оцінки: художність роботи, змістова відповідність тематиці, оригінальність сюжету, складність техніки виконання.

6. Результати конкурсу.

6.1. Результати Конкурсу оголошуються на урочистому заході за участю учасників Конкурсу і публікуються на сайті Центру до 18 березня.

6.2. Переможцями Конкурсу визнаються три перших роботи у кожній категорії, що набрали найбільшу кількість голосів членів журі.

6.3. Переможці будуть нагороджені грамотами, а їх роботи будуть розміщені на офіційному сайті http://dozvillya.edukit.cn.ua.

Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi