Хеллоуін в клубі "Камертон"

2014-11-06

/Files/images/halloween1.jpg

Позаду 31 жовтня та іноземне свято - День всіх святих. І він став гарним приводом, щоб влаштувати свято для дітей на канікулах.
Адже свято Хеллоуін - як мультяшний герой Карлсон - привид дикий, але симпатичний.

Декілька цікавих фактів про свято:

- Хеллоуін - одине з найстаріших свят в світі. В цьому дивному святі переплілися кельтські та християнські традиції.

- За традицією цього свята, діти, перевдягнуті в "страшні" костюми та маски, ходять по сусідам та просять смачненького. При цьому вони голосно кричать: "Trick-or-treat!!!", що в перекладі означає: "Пригости нас, або буде гірше!"

- На святі Хеллоуін традиційно проводять гру "Впіймай яблуко". Для цього у великий таз з водою кидають яблука, а учасники повинні їх ловити без помочі рук - лише зубами. Іноді яблука не кладуть у воду, а підвішують на мотузках. На яблуках розміщують побажання. Яке яблуко спіймаєш - таке побажання і збудеться.

- Візитна картка Хеллоуін - відомий ліхтарик з тикви Jack-o-lanterns. Назву тиківі дав ірландський коваль Джек. За легендою, після смерті коваль не зміг потрапити ні до раю, ні до аду, і був вимушений блукати по землі, освічуючи свій шлях кусочками вугілля в тикві.

Що треба, щоб свято пройшло вдало? Звичайно, веселі конкурси та гарний настрій. А такого в клубі "Камертон" завжди достатньо. Ось і на Хеллоуін, діти із захопленням взяли участь у цікавій іноземній традиції - перевдяганні у різних "страховинок" та "монстрів". На святі пограли у веселі конкурси та майстрували тематичні саморобки.

І звичайно, яке свято без всім відомої тикви! Адже це основний символ не лише Хеллоуіна, а й осені. Обрали тикву з тонкою кожурою та за роботу! Тиква вийшла весела та цікава. А потім, з паперу, кожен виготовив свою тикву - смішну, страхітливу, жахливу, добру тощо. Попрацювали діти і над прикрашанням зала до свята. Тематичні картинки, штучна павутина з павуками з ниток, летючі миші з паперу, стіннівки. Все це добавило всеселого настрою святу.

Успіх будь-якого свята - багато конкурсів, веселощів, смішинок та гарного настрою. Конкурси були найрізноманітніші. Від вікторин та естафет, до лопання кульок та страшно-смішних розповідей.

Звичайно не обішлося й без солодкого столу!

Тож що може бути кращим на канікулах, ніж цікаві заходи, де можна ознайомитися з культурою інших країн, перевдягтися у веселі костюми, досхочу пограти та поласувати солоденьким!

Кiлькiсть переглядiв: 256

Коментарi