• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В клубах за місцем проживання пройшов «День відкритих дверей»

В клубах за місцем проживання пройшов «День відкритих дверей»

2011-09-19

Комунальним закладом "Позашкільний навчальний заклад "Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання" Чернігівської міської ради 17 вересня 2011 року було організовано та проведено спільний захід для всіх клубів Центру – «День відкритих дверей».

В цей святковий день відчинили свої двері для старих та нових вихованців 14 клубів за місцем проживання та відділ соціально-профілактичної роботи з дітьми. Головною ідеєю заходу є популяризація серед населення міста роботи клубів за місцем проживання, гуртків за інтересами та спортивних секцій. Проведення заходу традиційно присвячується Дню міста Чернігова. Метою заходу є - показати досягнення та роботу клубів за місцем проживання у місті Чернігові, альтернативу безцільному проведенню вільного часу дітьми та молоддю, а також завершити набір дітей до гуртків.

На даний час комунальний заклад "Позашкільний навчальний заклад "Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання" Чернігівської міської ради об’єднує різнопрофільні клуби, в яких працюють педагоги-організатори, а також керівники гуртків різних напрямів. Клубною мережею охоплені майже всі райони міста. При Центрі також працює відділ соціально-профілактичної роботи з дітьми, що надає соціальні, педагогічні та психологічні послуги. Спеціалісти Центру користуються прогресивними педагогічними методами та прийомами, постійно працюють над вдосконаленням ефективності та якості навчально-виховного процесу в клубах. Центр активно співпрацює з іншими закладами позашкільної освіти міського і обласного рівнів, громадськими організаціями, що направлені на роботу з дітьми та молоддю.

Педагогічний колектив закладу активно готувався до проведення «Дня відкритих дверей». Педагогами-організаторами були розповсюджені об’яви про проведення заходу, надана інформація і запрошення до шкіл міста. Особисті запрошення отримали і вихованці клубів, що їх відвідували минулого та позаминулого року. Інформаційно-розяснювальна робота щодо діяльності клубів проводилася і з батьками, які бажають, щоб їх діти займалися в одному з клубів за місцем проживання.

«День відкритих дверей» проходив в тісній співпраці з керівниками гуртків і секцій від рганізацій, що співпрацюють з Центром.

Форми організації святкового заходу були різноманітними. Це і виставки робіт гуртківців, і презентації гуртків, і цікаві ігротеки, спортивні змагання з різних видів спорту, квести, конкурсні програми і вікторини, фотовиставки щодо роботу клубів тощо. Окремим блоком можна виділити тематичні виставки фотографій, довідкових матеріалів, літератури, а також інформаційні бесіди присвячені Дню міста Чернігова. Важливо, що діти і батьки мали реальну змогу ознайомитися з роботою гуртків і клубів, відвідати поточні заняття і, при бажанні, одразу записатися до навчальних груп, адже керівниками гуртків були проведені спеціальні ознайомчі заняття. Можна з впевненістю стверджувати, що «День відкритих дверей» в клубах пройшов успішно.

Запрошуємо всіх до веселого і змістовного дозвілля, до клубів за місцем проживання!

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi