Клуб Інтелектуальної Молоді

2014-09-03

\

4 вересня, в 18.00 стартує новій сезон тренувань та турнірів в Клубі Інтелектуальної Молоді (КІМ). Заняття проходитимуть, як завжди, на базі дитячого клубу "Юність" (вул. Рокосовського, буд. 14). Запрошуються всі бажаючі!

Про заснування та діяльність КІМу розповів Валерій Семенец: "Точну дату створення КІМу назвати складно, так як сам клуб був заснований доволі давно - 18 років тому. В той час я працював в 32 школі педагогом-організатором та вів невеликий гурток по розвитку інтелекту, де школярі грали в різноманітні інтелектуальні ігри, вирішували логічні задачі.

В мене виникло бажання організувати один великий турнір по брейн-рингу між школами Чернігова. Турнір був успішно організований. В ньому взяли участь команди з 8 шкіл міста. Після заходу учасники виявили бажання збиратися частіше. Це й стало головним приводом створення клубу для людей, що бажали розвиватися інтелектуально.

Я знайшов собі однодумця, людину, яка поділяла мої ідеї - Надію Андріївну Залесську. На той момент вона працювала в обласному центрі соціальних служб. Надія Андріївна запропонувала нам збиратися в одному з невеликих приміщень центру, яке вона виділила спеціально для проведення занять клубу.

І ось з тих пір існує КІМ. Ми вже 5 разів змінювали дислокацію, знаходилися в різних приміщеннях та клубах. В нас є пару молодих людей, що залишилися в клубі з моменту його заснування.

КІМ існує на громадських засадах. Всього в клуі 7 команд до складу яких входять школярі, студенти, дорослі люди. Найважливіша гра, в яку ми граємо - це "Що? Де? Коли?". Команда має складатися мінімум з 4-х гравців, максимум - з 6-ти. Також ми граємо і в інші інтелектуальні ігри. Серед них "Своя гра", "Ерудит квартет", "Брейн-ринг" та багато інших.

КІМ може відвідувати будь-хто. Ми раді всім. Ось уже 3 роки ми збираємося в клубі "Юність" кожного четверга о 18.00. Тренування безкоштовні. Запрошуємо всіх!"

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi