• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Результати роботи групи денного перебування «Мій клуб, моє місто, моя країна»

Результати роботи групи денного перебування «Мій клуб, моє місто, моя країна»

2011-06-06

З 6 по 10 червня в Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання було організовано роботу групи денного перебування дітей «Мій клуб, моє місто, моя країна». Ініціатором заходу стала Чернігівська міська молодіжна громадська організація «Молодіжний центр АРТ», її ідею підтримали Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання та відділ у справах сім`ї та молоді.

Групу денного перебування відвідали 30 вихованців молодшого та середнього шкільного віку двох клубів за місцем проживання – «Інтелект» та «Клуб ім. Ю.О. Гагаріна». Робота групи проходила з 10.00 до 17.00 впродовж 5 днів. Для організації роботи клубів за місцем проживання волонтерами ГО «Молодіжний центр АРТ» та педагогічним колективом Центру була розроблена окрема програма заходів. Також щоденно діти отримували гаряче харчування.

Основними завданнями групи було сприяти: формуванню у дітей патріотичної свідомості та самоідентифікації як громадян України, оволодінню дітьми новими знаннями про культуру, побут, історію українського народу та формуванню прагнення до соціально-корисної діяльності й розуміння необхідності її здійснення на користь суспільства і держави. Головною ідеєю програми групи було усвідомлення дітьми своєї належності до нації через систему «Я вихованець клубу – я мешканець Чернігова – я громадянин України – я українець».

Волонтери ГО «Молодіжний центр АРТ» та педагоги-організатори клубів організували роботу групи в різних формах, а саме: урочисті лінійки відкриття та закриття, творча справа «Мій клуб», квест «Люби і знай Чернігів», майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва (лялька мотанка, витинанка, паперова пластика), вікторина «Що я знаю про країну?», ігротека «Веселий дивограй» (комплекс українських народних ігор), спортивно-розважальна програма «Український ярмарок», пізнавально-розважальна програма «Як у нас на Україні!» та багато іншого.

Приємною несподіванкою для вихованців стала екскурсія до зоопарку в місті Мена, Чернігівської обл. Діти на власні очі побачили ведмедів, павичів, верблюда, кенгуру, левів, рись, бізона, коней, лебедів, мавп та багатьох інших тварин. А по завершенню лінійки закриття на дітей чекав ще один сюрприз, а саме катання на атракціонах в Центральному парку культури та відпочинку в Чернігові.

Програма групи денного перебування в своїй основі мала новий підхід до проблеми формування патріотичної свідомості та національної ідентифікації дітей через застосування сучасних форм та засобів педагогічної науки. Група денного перебування дала можливість досягти поставленої мети програми, використовуючи цікаві для дітей форми організації дозвілля, що є запорукою ефективного засвоєння ними інформації.

Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання висловлює щиру подяку за допомогу в організації роботи групи денного перебування Чернігівській міській молодіжній громадській організації «Молодіжний центр АРТ», відділу у справах сім`ї та молоді Чернігівської міської ради, директору Центрального парку культури та відпочинку Хольченкову В.Є., директору Центру дитячо-юнацького туризму та екскурсій Степовику П.М., депутату Чернігівської міської ради Тарасовцю Ю.М.

Організатори залучали дітей до активного відпочинку, як альтернативи безцільному проведенню вільного часу. Характерним є те, що діти, які відвідували групу, мешкають у сусідніх будинках поряд із клубами. Тож вони змогли відпочити, весело та з користю провести вільний час на канікулах у власному дворі й не тільки. Сподіваємося, що проведення груп денного перебування буде можливим і наступного року та стане гарною традицією завдяки плідній співпраці громадських й державних організацій, а також всіх небайдужих людей.

Кiлькiсть переглядiв: 142

Коментарi