• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень відділу соціально-профілактичної роботи

Тиждень відділу соціально-профілактичної роботи

2013-12-06

/Files/images/FjsnkA_ZPro.jpg

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проводиться Міжнародна акція "16 днів проти ґендерного насильства". Ця міжнародна кампанія започаткована у 1991 році першим Інститутом жіночого глобального лідерства. Вона з року в рік стає масштабнішою і має велику кількість прихильників, адже питання подолання гендерних стереотипів, відродження родинного затишку, встановлення миру та злагоди у сім’ях ніколи не втратять своєї актуальності.

Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання також приєднався до акції. Цій актуальній темі був присвячений "Тиждень відділу соціально-профілактичної роботи" в клубах за місцем проживання.

Відділ соціально-профілактичної роботи, який є структурним підрозділом Центру, в силу особливостей своєї діяльності – соціально-педагогічна та психологічна просвіта, профілактика і консультування – не міг лишитись осторонь важливих проблем, до яких привертає увагу акція "16 днів проти ґендерного насильства".

Протягом тижня була проведена інформаційна кампанія серед вихованців клубів шляхом оформлення інформаційних куточків, які відображали основні важливі події акції, підвищували обізнаність вихованців з проблеми насильства, дотримання прав людини.

Крім того, серед вихованців клубів був оголошений конкурс стіннівок, буклетів, колажів на профілактичну тематику "Дій заради життя!". Фінальна виставка конкурсних робіт відбулась 5 грудня в приміщені відділу соціально-профілактичної роботи, де всі бажаючі могли ознайомитись з роботами.

4 грудня відбувся тренінг для педагогі-організаторів клубів за місцем проживання "Насильство та його прояви у дитячому середовищі". Педагоги мали змогу актуалізувати та систематизувати свої знання з теми, поділитися власним педагогічним досвідом, дізнатися про психологічні аспекти здійснення насильства в дитячому середовищі.

5 грудня відбулась тематична зустріч вихованців-представників клубів за місцем проживання. Ключовий девіз зустрічі звучав "Всі ми різні, але рівні!". Учасники мали можливість в дружньому колі переглянути тематичні відеоролики, отримати інформацію та обмінятися думками з питань ґендерної рівності, стереотипів, ґендерних ролей і норм поведінки в нашому суспільстві. Деякі питання викликали справжню дискусію серед учасників зустрічі, зокрема вплив статі на вибір професії.

Другою частиною зустрічі стала акція "СВІТ ВЕЛИКИХ СЕРДЕЦЬ". Кожен учасник отримав частину пазлу, на якій міг творчо відобразити своє ставлення, думки та емоції пов’язані з тематикою тижня. У розпорядженні вихованців було різноманіття канцелярського приладдя і власна фантазія. Після завершення оформлення частин пазлу, учасники акції склали з них велике серце з 16 частин. 16 – не випадкове число. 16 – саме стільки днів триває акція проти гендерного насильства, і 16 – кількість клубів за місцем проживання, які прийняли участь в проведенні тематичного тижня. Кожна з частин серця символізувала цінність і унікальність кожного, як особистості, як члена суспільства. Поєднання всіх частин пазлу в одне велике серце символізувало силу єдності, підтримку один одного.

Акція стала фінальною крапкою в проведенні тематичного тижня відділу соціально-профілактичної роботи в клубах за місцем проживання. Сподіваємося, що цей тиждень ще на один крок зробив нас ближчими до рівних прав і можливостей людини в українському суспільстві незалежно від її статі, віку, здоров'я.

Кiлькiсть переглядiв: 230

Коментарi