"Тиждень добрих справ"

2013-11-28

/Files/images/SDaHq8QMg7c.jpg

У відомому мультфільмі поросятко Фунтик співав: «Потому что, потому что, всех нужнее и дороже, всех доверчивей и строже в этом мире доброта…» Саме цю пісеньку взяли за лозунг вихованці Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання під час проведення традиційного заходу «Тиждень добрих справ». Мета заходу: формування високих моральних якостей у вихованців клубів, підвищення рівня культури, сприяння формуванню активної соціально позиції. В усіх клубах пройшли міні-проекти, цікаві заходи, соціальні акції. А головне, що самі вихованці клубів отримали велике задоволення від свої добрих справ. Дозвольте поділитися з вами нашими основними досягненнями.

В клубі «Берегиня» зібралася ініціативна група на чолі з педагогом-організатором, що назвалася «штабом» та для своїх добрих справ вибрала напрямок охорони довкілля. Діти запланували цілий ряд цікавих акцій та ініціатив – і успішно їх реалізували! А розпочалося все з акції «Самі активно діємо». Під час неї діти збирали макулатуру, здійснювали господарські справи в клубі, взяли участь в конкурсі малюнків «Природа, Я, Суспільство», привели до ладу братську могилу жителів міста, що були страчені фашистськими загарбниками. Також старші вихованці самостійно підготували та провели годину спілкування з молодшими «А скажіть чи треба вчити, як здоровим вік прожити?» та бесіду «Будь особливим – не сміти!». А ще вихованці відвідали дитячий садок, що знаходиться біля клубу та організували чудовий міні-концерт і майстерню з виготовлення саморобок. А заключним етапом «Тижня добрих справ» стало стала прибирання сміття в урочищі Ялівщина. Можна з впевненістю сказати, що діти, які відвідують клуб «Берегиня» активно, весело та з користю провели цей чудовий тиждень.

Не менш цікавими добрими справами був насичений тиждень в клубі «Чайка». З великої кількості дитячих ініціатив хотілося б відмітити висадження нових дерев з метою озеленення нашого міста. Також цікаво пройшло виготовлення годівничок для птахів - діти озброївшись інструментами завзято взялися до роботи. Результат порадував усіх – і вихованців, і птахів. Годівнички розмістили на подвір’ї біля клубу і діти будуть продовж зими доглядати за ними. Ще однією яскравою яскравим акцентом тижня стало художнє оформлення клумби біля клубу. Тепер мешканцям міста буде приємніше прогулюватися подвір’ям.

В клубі «Ровесник» діти самостійно підготували творчий звіт за результатами проведеної роботи. Ось як описала «Тиждень добрих справ» його учасниця, Павленко Олександра: «…Лариса Володимирівна запропонувала всім взяти участь у заході. Ми вирішили виготовити саморобки з бісеру і подарувати їх малюкам. Щоденно всі щось виготовляли з бісеру. Ми з Марічкою виготовили слоника, скорпіона, метеликів та ящірок; Даша – ведмедика та крокодила; Лера – бабку та кролика; Маша – кота, ящірку та кита; Аня – ананас, банан та полуничку. Всього ми зробили 30 фігурок і вирішили подарувати їх дітям, що знаходяться в притулку «Надія». Ще мої друзі підготували невеличкий концерт. Марічка дуже гарно проспівала дві пісні. Мій друг Ваня зіграв на піаніно, а Олена та Катя розповіли веселі гуморески. Взагалі вони виступали гарно та красиво. По закінченню концерту ми роздали кожній дитині повітряні кульки та цукерки. Серед вихованців притулку мені дуже сподобався хлопчик Владик і дівчинка Катя. Вони були дуже привітні та милі. В п’ятницю за солодким столом кожен поділився своїми враженнями. Ми зрозуміли, що робити добрі справи корисно і приємно».

В «Клубі ім. Ю.О. Гагаріна» вирішили порадувати дошкільнят та їх вихователів із сусіднього садочка та виготовити для них багато-багато новорічних ялинкових прикрас. Діти намагалися зробити якомога більше прикрас, демонстрували широту своєї душі, дуже старалися, заряджали добрим прикладом оточуючих. А відвідав дитячий садочок та побачив радість в очах малюків вихованці клубу зрозуміли, що тиждень пройшов недарма.

Яскравими міні-проектами відзначився і клуб «Джерельце». Все розпочалося з того, що педагог-організатор та вихованці розпланували всі дні тижня. В перший день вихованці вийшли на вулиці мікрорайону, де знаходиться клуб, щоб порадувати його маленьких мешканців. Всім малюкам, що йшли на зустріч, ініціативна група дарували повітряні кульки та смайлики, а також бажала приємного дня. Мешканці району були приємно здивовані, такою активністю вихованців клубів, а малюки, що отримували подарунки – раділи більше за всіх. Наступні дні були присвячені збору іграшок та речей для благодійної громадської організації «Шанс», що допомагає людям з обмеженими можливостями. Крім клуба «Джерельце» в цій, безумовно добрій, справі взяли участь вихованці клубу «Камертон», які також активно долучилися до акції. Діти назбирали дуже багато речей, їм щиро хотілося поділитися з тими, хто потребує підтримки. Коли речі передали до організації «Шанс», всі відчули те саме відчуття задоволення від добра, якого все-таки так багато в нашому світі. Але на цьому добрі справи не закінчилися. Вихованці клубу «Джерельце» провели майстерню для читачів філії дитячої бібліотеки. Вони показали свої вміння працювати з папером, поділилися своїми знаннями з однолітками. Під час майстерні панувала дружня, доброзичлива, навіть, святкова атмосфера!

Цікаво пройшли схожі акції в двох клубах «Інтелект» та «Україна». Їх вихованці вирішили пригостити перехожих смачненьким та напоїти чаєм. Люди на вулиці реагували на таку пропозицію по різному, але в переважній більшості – здивовано, зацікавлено, радісно. Діти клубу «Інтелект» приготували гарячий чай, печиво, організували імпровізований «стіл» біля самого клубу та запрошували до пригощання своїх сусідів, мешканців сусідніх будинків, будівельників, звичайних перехожих тощо. А вихованці клубу «Україна» вийшли в час-пік з смачними гостинцями на дві великі зупинки «Центральний ринок» та «Вул. Воровського». Незнайомці, що чекали транспорт із задоволенням пригощалися та швидко переходили у категорію знайомих. Та це ще не всі добрі справи цих клубів. В клубі «Інтелект» дітьми був організований збір іграшок та настільних ігор для потреб клубу. А в клубі «Україна» відбулася акція по прибиранню території в районі Чорної могили.

В районі вул. Рокосовського знаходяться клуби «Юність», «Фортуна» та відділ соціально-профілактичної роботи. Їх вихованці люблять тварин та намагаються їм допомагати. Клуби зібрали корм для тварин, що не мають хазяїна.

Клуб «Фортуна», крім того, організував також декілька цікавих акцій соціального характеру. Зокрема, вихованці клубу взяли участь у «Лікарні для книг». Під час неї діти підклеювали та ремонтували старі книги дитячої бібліотеки, що знаходиться біля клубу. Ще однією цікавинкою стала справа, коли вихованці дарували виготовлені власноруч листівки людям похилого віку, яких зустрічали на вулиці. Всім ця акція дуже сподобалася – як вихованцям, так і тим, хто отримував подарунки.

Педагог-організатор та вихованці клубу «Мушкетер» також перейнялися життям людини похилого віку, що мешкає в будинку де знаходиться клуб. Вони зібрали для дідуся речі та іншу допомогу. А ще робили генеральне прибирання, виготовляли годівнички для птахів та багато іншого.

Добрі справи тривали протягом тижня і в інших клубах. Вихованці клубу «Щит княжого міста» допомогли зробити частковий ремонт в клубі. Діти, що відвідують клуб «Юніор» зробили генеральне прибирання в клубі. А вихованці клубів «Червоні вітрила» та «Десна» долучилися до благоустрою території біля клубів: розмістили у подвір’ях годівнички для птахів та поприбирали сміття.

Буває так, що не лише дорослі навчають дітей, а й діти показують приклад нам, дорослим. Яку добру справи ви сьогодні зробили? Можливо, хтось зробив щось хороше для вас, а ви у щоденних турботах вже й забули про це? Якщо навіть це була якась дрібничка, але вона прикрасила комусь життя.

Дякуємо всім за увагу. Добро триває…

Кiлькiсть переглядiв: 374

Коментарi