Центр відвідали гості

2013-11-21

/Files/images/5719_0.jpeg

Заняття в клубах за місцем проживання комунального закладу «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради відвідала заступник міського голови Анна Романова.

Вона привітала вихованців і педагогів-організаторів клубів «Чайка» та «Мушкетер», що розташовані в центрі міста, з Днем дитини та відзначила вагому роль позашкільної роботи у забезпеченні всебічного розвитку особистості учня.

«На виконання поставлених Президентом України Віктором Януковичем завдань, ми дбаємо про цілеспрямовану, масштабну, всебічну підтримку позашкільної освіти, адже належний рівень позакласної та позашкільної роботи позитивно позначається й на загальноосвітній успішності та сприяє свідомому вибору дитиною подальшого життєвого шляху», - підкреслила А. Романова.

Зокрема, в грудні 2007 року в Чернігові було створено позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання», який з року в рік охоплює виховною роботою все більше дітей різного віку.

За інформацією директора Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання В’ячеслава Давидова, кількість вихованців і відвідувачів клубів та гуртків становить близько 1800 дітей. Робота в клубах включає організацію змістовного дозвілля, гурткову роботу та соціально-профілактичну роботу.

Про забезпечення змістовного дозвілля дітей у клубах за місцем проживання дбають педагоги-організатори. Це організація свят, розважальних, виховних, фізкультурно-оздоровчих заходів для вихованців, а також проведення щоденної поточної роботи в клубі – вікторини, настільні ігри, майстерні, творчі справи тощо.

Активно працюють гуртки за такими напрямками позашкільної освіти як художньо-естетичний, туристсько-краєзнавчий, еколого-натуралістичний, науково-технічний, фізкультурно-спортивний, оздоровчий та гуманітарний.

Відділ соціально-профілактичної роботи, що входить до складу Центру, щомісяця надає послуги 60-70 дітям. Серед клієнтів відділу – діти груп ризику, з неблагополучних та малозабезпечених сімей, які потребують соціальної підтримки.

А. Романова висловила впевненість, що корисне дозвілля – це незмарнований час. «Хочу нагадати слова Президента України, що для багатьох наших відомих митців, учених, винахідників і майстрів творчий шлях розпочинався з ось таких гуртків, секцій, музичних і художніх шкіл, малих академій наук», - зауважила заступник міського голови.



Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 233

Коментарi